Hoppning i Holland - Market Garden 2015

Market Garden 2015

Market Garden 2015

I mitten av september hoppade 24 gamla fallskärmsjägare till minne av alla dem som deltog i Operation Market Garden 1944.

Yngste deltagare 33 år och äldste 72 - en fantastisk blandning av årskullar och ett brödraskap som förstärks av hoppningen och upplevelserna tillsammans. Historien, livsöden, veteraner och utländska vänner skapar en upplevelse för livet.

Detta är det fjärde arrangemanget vi nu genomfört efter den inledande hoppningen över Normandie 2014, då vi firade 70-årsminnet av de två större operationerna, Operation Overlord och Market Garden.

Just nu arbetar vi för att kunna hoppa rundkalott också i Sverige; från en gammal DC-3 dessutom! Vi hoppas detta skall kunna realiseras redan under 2016.

Om också du är intresserad av att hoppa igen efter några års övningsuppehåll från FJS, så är det möjligt...

Läs mer...

Filmen från Op Normandie 2014

Nu kan du se kortversionen av filmen från vårt äventyr i Normandie.

Inloggning äntligen färdig

Nu kan du logga in Whooaa!

Kvällen innan vi gick in i juli månad fick vi äntligen koll på inloggningen för alla er som redan är medlemmar!

Upptäcker du något som inte funkar så tar du bara kontakt, eller hur?

Annars jobbar vi vidare med klubbshop och forum - under sommaren skall det vara på plats också.

Fallskärmsjägar-ringen

Fallskärmsjägarringen

Fallskärmsjägarringen

I samarbete med Lapplandsjägaren Daniel Ingdahl har Fallskärmsjägarklubben tagit fram ringen för fallskärmsjägare.

Som medlem i klubben kan du beställa ringen efter att du loggat in.

Ringen är tillverkad i Sverige, för hand, och görs på beställning. Den är gjord i 18k guld och 925 Sterling silver från Boliden.

Logga in och välj Aktiviteter > Medlemserbjudanden > Specialprodukter i menyn så får du mer information om ringen och möjlighet att beställa!

 

Fallskärmsjägarklubben och vår gemenskap

Fallskärmsjägarklubben är en kamratförening för alla fallskärmsjägare som har erövrat utbildningstecknet Örnen.

60-årsjubileum - alla årskullar från 1952 och framåt är representerade!

60-årsjubileum - alla årskullar från 1952 och framåt är representerade!

Klubben har ett nära samarbete med Fallskärmsjägarkompaniet och verkar som en samlande enhet för äldre och yngre fallskärmsjägare.

Varje år träffas vi för att fira Fallskärmsjägarnas Dag vid Vätterns strand och det gamla Fallskärmsjägarlägret. Faktiskt har alla årskullar, från 1952 och framåt, kunnat samlas varje år för en fin helg med ett fantastiskt gott kamratskap. Ett kamratskap som i all enkelhet byggs på förståelsen av vad vi alla genomgått, under en hård testperiod och därefter en danande fallskärmsjägarutbildning.

Från hela landet kom vi en gång till Karlsborg och fick lära oss vad det betyder att sträcka sina egna gränser betydligt längre än vad de flesta av oss trodde var möjligt. Dessutom fick vi lära oss vad ödmjukhet är - utan den ödmjukheten blev man inte långvarig på förbandet. Dessa erfarenheter bygger en stark gemenskap och en anda, som sträcker sig över mer än 60 år och ofta kallas fallskärmsjägarandan.

Det är den andan som gör att en ung fallskärmsjägare, med glädje och stolthet, hälsar på en för honom okänd 50 år äldre fallskärmsjägarbroder. Egentligen känner dom inte varandra, men med så mycket gemensamt gör dom ändå det.

Genom alla dessa år har Fallskärmsjägarskolans valspråk burit oss fram:

VILJA – MOD – UTHÅLLIGET

Viljan att göra något

Modet att våga göra det och

Uthålligheten att orka göra det även under de svåraste förhållanden.

Underkategorier

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack