Datasäkerhet

Cookies/Kakor

När du besöker fallskarmsjagarna.se kan vi använda lokal lagring av kakor för att säkerställa att du som användare får en så bra upplevelse som möjligt.

Vi använder kakorför att personalisera innehåll. Dessutom används de för att hålla koll på dina inställningar när du är inloggad och för att analysera vår trafik.

Vad är lokal lagring av data?

Lokal lagring av data innebär att data lagras lokalt på den enhet som du använder. Det kan exempelvis ske med hjälp av så kallade kakor.

  • En kaka är information som skickas från vår webbserver till din webbläsare som sedan lagrar den som en fil på din enhet. Med hjälp av kakan kan vi känna igen din webbläsare och om du exempelvis tidigare gjort inställningar eller loggat in.
  • En sessionskaka försvinner automatiskt när du stänger din webbläsare.
  • En permanent kaka lagrar en textfil i din enhet under en kortare eller längre period efter ditt besök (såvida du inte raderar dessa själv). Dessa kakor används bland annat för att hålla dig inloggad och för att hålla reda på inställningar som du har gjort.

Hur du kan kontrollera kakorna

Du kan kontrollera och radera kakor precis som du vill. Läs mer på www.aboutcookies.org. Du kan ta bort alla kakor som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några kakor. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar.

Dina personuppgifter

När du registrerar dig för att ansöka om medlemskap, så lagrar vi denna information.

Det gör vi för att kunna kontakta dig och för att skicka erbjudanden och information. Dessutom gör vi det för att kunna fastställa att du verkligen är fallskärmsjägare, dekorerad med Örnen. Det är nämligen kravet för att bli medlem. Om du inte kan acceptera detta så kan vi heller inte erbjuda dig medlemskap.

Klubbstyrelsen och tekniskt ansvariga i klubben har tillgång till alla dessa uppgifter, medan dina fallskärmsjägarbröder kan se din kontaktinformation när de är inloggade. Inga andra får tillgång till dina uppgifter.

Du har rätt att:

  • få tillgång till dina registrerade uppgifter
  • få felaktiga personuppgifter rättade - något som du också själv kan åtgärda efter inloggning
  • få dina personuppgifter raderade om uppgifterna inte längre är nödvändiga, d.v.s. när du inte längre önskar vara medlem och heller inte önskar kunna förnya ditt medlemskap genom att bara logga in och betala förnyelsen.
  • lämna in klagomål till Datainspektionen.

Om du önskar kontakta oss gällande detta, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - det är vi som är ansvariga för att följa regelverket.