Helgens program - Inte färdigt än

Program Fallskärmsjägarnas Dag 2013

Också i år kommer programmet läggas upp efter årskullarnas önskemål som alltså blir en stomme för programmet framöver: möjlighet att träffas alla tre dagarna, sannolikt aktivitet också på söndagen.

Hela programmet kommer i år läggas i Lägret och området vid Fästningen för att undgå förflyttningen till Flugebyn och eventuell stress för att hinna med allt.

M/S Sandön har också i år plats för er som önskar boka bord - Tfn. 070-21 45 254, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boende på logement arbetar vi med och kommer tillbaka till detta när allt är på plats.

I juni bör programmet vara klart och då hittar du det här.

Praktiska detaljer för Fallskärmsjägarnas Dag

Fallskärmsjägarnas Dag 2019

2019 kommer Fallskärmsjägarnas Dag att genomföras helgen 16-18 augusti. Redan nu kan ni alltså planera era jubileum och säkra stor uppslutning!

Planer och program för helgen

För att du enkelt skall kunna hålla dig uppdaterad runt planerna, så samlar vi detaljer och länkar här.

Så snart vi har mer info, så uppdaterar vi denna sida. Kom därför tillbaka med jämna mellanrum, så är du säker på att inte missa viktiga uppdateringar.

OBS! Kom ihåg att ta med din basker till uppställningen på lördag kväll.

Programmet beräknas vara på plats under juni månad.

M/S Sandön öppnar också i år för er som önskar boka plats - Tfn. 070-21 45 254, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Logementsboende

Vi jobbar med att få sängplatser på Fästningen och uppdaterar denna sida när vi vet status.

För dig som vill finna boende utanför Fästningen finns det många alternativ.

Sannolikt möjligt att Tälta i lägret

Du som är betalande medlem kommer antaglinen kunna tälta i gamla Lägret, nede vid vattnet till vänster om bastun. Villkoret är att ni städar av efter er och ser till att att ett foto av tältplatsen skulle kunna användas som en reklambild för "det orörda gräset i fallskärmsjägarlägret".

Fallskärmsjägarnas Dag 2018 genomförd

Uppställning i Fallskärmsjägarlägret under FJS Dag 2018

 

Årets FJS Dag blev en helg med riktigt många deltagare!

Lördag morgon förevisade klubbens Rundkalottsektion träning i hopphallen, med uthopp, falldrill och landning. Under utbildningen drillas dessa moment i ett par veckor för att verkligen sätta sig i ryggraden. Det är det som gör att en gentleman i 70-årsålderna efter en dags uppfriskning kan genomföra fallskärmsfällning på ett exemplariskt sätt.

Eftersom vädret inte tillät hoppning på Flugebyn i år blev Fallskärmsjägarlägret centrum för lördagens aktiviteter. Man fick möjlighet att hoppa ur tornet, där blivande fallskärmsjägare tränar sina uthopp så att dom till slut sitter. Utrustning och packning av fallskärmar förevisades och en grupp ytsimmare innästlade från Vättern, blev upptäckta och drog sig till slut ut efter en kort och intensiv strid.

Ceremonin på kvällen samlade många fallskärmsjägare från 1952 och framåt. Det är lika starkt varje år att se så många generationer fallskärmsjägare samlade - det stärker redan starka band! Efter ceremonin blev det som vanligt grill och historier från förr; historier som vi hört många gånger tidigare men aldrig tröttnar på :-)

Läs mer...

Fallskärmsjägarnas Dag 2018

Fallskärmsjägarnas Dag 2017 - Fallskärmsjägarskolans fana

17-19 augusti är det igen dags för Fallskärmsjägarnas Dag i Karlsborg!

Kanske blir det också i år också förevisning på Flugebyn, med fällningar, presentation av utrustning, jägartjänst och annat.

Ytterligare information hittar du på denna sida. Där hittar du fram till program och övriga detaljer.

Vi ses i Karlsborg!

Underkategorier

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack