Vi stöder Fallskärmsjägarklubben

God Jul!

God Jul allihop!

Dagen D - Fallskärmsjägarna deltar under 75-årjubileet

Firandet av hjältarna från 75 år tillbaka

Den 5. juni luftlandsätts 50 svenska och norska gamla fallskärmsjägare i Normandie, tillsammans med ytterligare ca 200 bröder från hela världen. Det stora den här gången är att vi flyger över från England med ca 30 gamla C-47:or - nästan som det såg ut för 75 år sedan.

Själva hoppningen är ju i sig en stor upplevelse, men det största är ändå att få träffa veteranerna som hoppade för så länge sedan och som offrade sig för oss och det vi har idag.

Läs mer på Guardian's sidor.

Para Endurance Race 2019 öppen för registrering

PER2019

Den 6-8 september är det dags! Då genomför vi igen tävlingen Para Endurance Race.

  • 24 timmar
  • 100 stridspar
  • 70 km
  • 40 kg gemensam packning

Så enkelt och åndå så tungt.

Para Endurance Race är baserad på den legendariska Örnmarschen - en av de tester som krävs för att bli Fallskärmsjägare. Detta är en tävling utformad för civila som vill flytta sina gränser under mer eller mindre kontrollerade förhållanden. Det enda vi inte kan kontrollera är din egen förmåga och vilja att genomföra tävlingen; det måste du, tillsammans med din stridsparskamrat, stå för själv. Du kommer inte hoppa från en Hercules eller skjuta med automatvapen men i övrigt är mycket likt det vi genomför under Örnmarschen.

Nu kan du anmäla dig, med frist den 1 maj 15, kl 22. Om fler är 100 stridspar är anmälda kommer tävlingsledningen plocka ut stridsparen som får lov att delta, med utgångspunkt i din registrering, där du bl.a. skall motivera varför just du skall få delta.

Det är bara att köra på!

Underkategorier

Dessa webbsidor använder ett litet antal s.k. 'cookies' - eller 'kakor', på svenska. Ett par av dem möjliggör sidornas grundläggande funktionalitet, medan övriga används när du är inloggad. Du kan välja om du önskar låta dessa kakor användas eller inte. Om du väljer bort 'kakorna' kan du eventuellt uppleva att webbsidorna uppför sig lite märkligt.
Mer information 'Kakor' är OK för mig Inga 'kakor' för mig, tack